Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Zabpehelylisztes palacsinta kakaós-kókuszos krémmel

2020. június 27. - Ildyoga

Hétvégén ha esetleg korábban kelnél, és szeretnéd a párodat vagy a családodat meglepni egy kis édes reggelivel, akkor ezt a palacsintát feltétlenül próbáld ki. Természetesen egy kiadós zöldségleves után is megállja a helyét. A különlegességét az adja, hogy a palacsinta tészta alapja száz százalékban zabpehelylisztből készül, és ezért számomra egy selymesebb, lágyabb ízvilágú palacsintát kölcsönöz. A feltét tetszés szerint variálható, én most egy édes-hűsítő ízre vágytam a reggeli melegben.

zabpehelypalacsinta_kakaos_kokuszos_kremmel_3.jpg

Zabpehelylisztes palacsinta kakaós-kókuszos krémmel

Hozzávalók (2 főre):
palacsintatészta
- 110 gramm zabpehelyliszt
- 1 kk sütőpor
- 2 kk nádcukor
- egy csipetnyi só
- 2,5 dl szénsavas víz
- 1 dl zabtej (vagy bármilyen más növényi tej, illetve tehéntej)
- olaj vagy ghí a sütéshez

kakaók-kókuszos krém
- 2 csapott ek kókuszliszt
- 2 tk kókuszreszelék
- 2 kk kakaópor
- 4 kk nádcukor
- 1 dl kókusztej

Elkészítés:
1) a palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre elkeverjük és legalább 15 percig állni hagyjuk
2) ha megpihent a tésztánk, egy palacsintasütőbe némi olajat vagy ghít rakunk és kisütjük benne a palacsintánkat
! DE: a tésztát kisebb lángon süssük, mint a hagyományos verzióját és hagyjunk neki bőven időt megsülni (oldalanként legalább 5-5 perc) - én onnan tudom, hogy fordíthatom a tésztát, hogy a szélénél szépen elkezd elválni és felválni a sütőtől (ha korábban akarjuk megfordítani, akkor széttörik a tészta)
3) így, szépen apránként, nagy türelemmel kisütjük az összes palacsintát
4) közben elkészítjük a kakaós-kókuszos krémet
- a kókuszlisztet és a kókuszreszeléket egy kisebb edényben alacsony lángon, olaj nélkül, szárazon megpirítjuk (amíg szép barnás színt nem kap)
- ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kakaóport és a nádcukrot
- apránként hozzáöntjük a kókusztejet is, simára keverjük őket és visszatesszük a tűzre addig, amíg kissé be nem sűrűsödik; ekkor elzárjuk alatta a lángot és el is készült a krémünk (közben a palacsinták még javában sülnek)
5) ha minden palacsinta kisült, ajánlom azonnali elfogyasztásra :)

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr8915970408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.