Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Téli céklakrémleves

2020. január 04. - Ildyoga

Most, hogy már itt a tél, bizonyára jól esik a hideg időben egy friss, melengető leves elfogyasztása.

Téli céklakrémleves

ceklakremleves1.jpg

Hozzávalók (2 főre):
- 1 db közepes méretű cékla
- 1 db nagyobb csicsóka
- 1 db kisebb fej vöröshagyma
- olaj
- 5 dl zöldséglé
- só, bors, babérlevél
- 1 ek tejföl

Elkészítés:
1) a zöldségeket előkészítjük: a csicsókát alaposan megmossuk és feldaraboljuk, a céklát meghámozzuk és felkockázzuk, a vöröshagymát felaprítjuk
2) egy edénybe olajat öntünk és megdinszteljük rajta a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, felöntjük a fél liter zöldséglével és beletesszük a babérlevelet (én két kisebb levelet használtam)
3) miután felforrt a leves, alacsony lángon, fedő alatt főzzük addig, amíg a cékla kellőképpen megpuhul
4) ha elkészült a leves, elzárjuk a lángot és tejföl kíséretében alaposan összeturmixoljuk
5) a melengető hatás kedvéért a tálalásnál néhány karika csilivel díszíthetjük

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr6915393652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása