Szerintem kevés ember akad a világon, aki ne szeretné a palacsintát, na meg a vele járó kis nyalakodást. Korábban már megosztottam veletek egy zabpehelylisztes palacsinta receptet, amit ezúttal egy kis gyümölccsel és mákkal variáltam meg. Kóstoljátok meg ezt is!
Banános-mákos zabpalacsinta
Hozzávalók (1 főre):
- 10 dkg nagyon érett banán
- 20 g zabpehelyliszt
- 10 g zabpehely (kis- vagy nagyszemű)
- egy fél bio citrom reszelt héja
- 2 tk darált mák
- 1 kk fahéj
- kevéske ghí (vagy olaj) a sütéshez
Elkészítés:
1) a banánt villa segítségével pépessé törjük
2) az összetört banánhoz hozzáadjuk először a reszelt citromhéjat, a fahéjt és a mákot, majd elkeverjük őket, végül a zabpehelylisztet és a zabpelyhet is belekeverjük
3) egy tapadásmentes serpenyőbe némi ghít melegítünk és egy evőkanálnyi banános-mákos masszát belemerünk, amit kisebb kör alakúra formázunk, és alacsony lángon elkezdjük sütni
(a palacsinta tészta hamar össze tud állni, ezért ügyesen és gyorsan kell dolgoznunk)
4) amikor a palacsinta tészta már elválik a serpenyő aljától, akkor megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük
5) ha elkészültünk valamennyivel, ízlésünk és kedvünk szerint fogyasztjuk
Jó étvágyat kívánok!