Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Sütőtökkrémes penne

2020. október 23. - Ildyoga

Imádom a sütőtököt, amit az egész őszi-téli szezonban képes vagyok enni. Annak elkerülése végett, hogy esetleg megunjam, igyekszem azt minél változatosabb ízvilággal és formában elkészíteni. Most egy egyszerű és gyors krémet dobtam össze, ami egyébként nemcsak tésztával, hanem pizzaalapra téve is kiválóan megállja a helyét.

recept.png

Sütőtökkrémes penne

Hozzávalók (1 főre):
- 15 dkg sült sütőtök
- 75 gramm teljes kiőrlésű penne tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk petrezselyemzöld
- 1 kk majoranna
- 1 kk kakukkfű
- só, bors
- olaj
- 1 dl víz
- 1 tk fenyőmag
- reszelt sajt (én Grana Padano-t használtam)

Elkészítés:
1) a sült sütőtököt villával pépesítjük, az 1 dl vízzel összekeverjük és hozzáadjuk a zöldfűszereket, valamint sózzuk és borsozzuk ízlés szerint
2) egy edényben az olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, majd belekeverjük a fűszeres sütőtökpépünket és gyakori kavargatás mellett alacsony lángon, fedő alatt 7-8 percig pároljuk őket
3) eközben sós vízben al dente kifőzzük a tésztát, és ha elkészült, leszűrjük
4) a tésztát belekeverjük a sütőtökkrémünkhöz, és ezzel gyakorlatilag el is készültünk
5) díszítésként és természetesen az íz kedvéért pirított fenyőmaggal és reszelt sajttal tálalhatjuk

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr7016254046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása