Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Mákos sütőtökös gnocchi

2020. október 30. - Ildyoga

Egy kis őszi nyalánkság, mely akár egy kiadós leves után is megállja a helyét.

recept_1.png

Mákos sütőtökös gnocchi

Hozzávalók (2 főre):
- 150 gramm sült sütőtök
- 100 gramm liszt
(én az alábbiakat használtam: 25 gr durum liszt, 25 gr graham liszt, 50 gr teljes kiőrlésű búzaliszt)
Tipp: a liszt egy részét stílusosan akár mákmagliszttel is keverheted
- só
- nádcukor vagy édesítő (én a nádcukrot daráltam porcukorrá)
- darált mák
- 2 tk földimogyoró olaj (vagy semleges ízű olaj, esetleg vaj/ghí)
Tipp: mákolaj használata
- 5-6 szem földimogyoró vagy török mogyoró

Elkészítés:
1) a mogyorót durvára vágjuk és száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, majd félretesszük
2) a sült sütőtököt villával összenyomkodjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, kissé megsózzuk és homogén masszát gyúrunk belőlük
(nekem a fenti lisztkeverékkel és mennyiséggel szépen összeállt a tészta)
3) a tésztát elfelezzük és mindkettőt ujjnyi vastagságúra hengereljük, majd kétujjnyi darabokra vágjuk fel őket és sós lobogós vízbe rakjuk főni - ha a tészta feljön a víz felszínére, szűrőkanál segítségével kimerjük és egy tálba rakjuk
4) ha minden gnocchi elkészült, akkor összekeverjük a földimogyoró- vagy mákolajjal, továbbá ízlés szerinti mennyiségű darált mákkal és cukorral
5) tálaláskor a pirított mogyoróval díszíthetjük

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr3716264610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása