Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Bazsalikomos lecsós bulgur csicseriborsóval

2020. szeptember 11. - Ildyoga

Annyira megkívántam a lecsót és a bazsalikom ízét, hogy muszáj voltam őket egyesíteni. Mindehhez egy kis csicseriborsót és sörélesztőpelyhet raktam még. Íme az eredmény!

lecso.png

Bazsalikomos lecsós bulgur csicseriborsóval

Hozzávalók (2 főre):
- 100-120 gramm bulgur
- 2 db kisebb paprika
- 4 db közepes paradicsom
- 5-6 ek csicseriborsó (üveges vagy konzerv)
- 1 ek sörélesztőpehely
- 1,5-2 ek olaj
- 4 dl víz
- só, bors
- 1,5 kk szárított bazsalikom
- 1 kk aszafoetida (más néven hing; vagy egy kisebb fej vöröshagyma)

Elkészítés:
1) amennyiben aszafoetida helyett vöröshagymával dolgozunk, úgy a hagymát megpucoljuk, ketté vágjuk és félkör alakúra szeleteljük, majd egy edényben olajon pár percig megfuttatjuk;
ezután hozzáadjuk először a megmosott és a hosszában félbe, majd félkör alakúra vágott paprikát, amit a hagymával együtt további 3-5 percig párolunk és végül ezt követően adjuk hozzá a fentiekhez hasonlóan megmosott és felszeletelt paradicsomot, amit a hagymával és a paprikával együtt még további 5 percig párolunk fedő alatt

2) ha aszafoetidát használunk, akkor először a hosszában félbe, majd félkör alakúra vágott paprikát futtatjuk meg az olajon egy edényben 3-5 percig, majd ehhez hozzáadjuk az aszafoetidát, elkeverjük vele és egyből mehet is hozzá a megmosott és felszeletelt paradicsom, amivel együtt további 5 percig fedő alatt pároljuk a lecsó alapunkat

3) a lecsós alaphoz ezt követően hozzákeverjük a megmosott és lecsepegtetett bulgurt, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a bazsalikommal is fűszerezzük, ha pedig mindez felfőtt, fedő alatt alacsony lángon főzzük tovább
4) a főzés idejének felénél (kb. 7-8 perc múlva) a lecsós bulgurhoz a leöblített csicseriborsót is hozzáadjuk és készre főzzük őket
5) ha elkészült az étel, elzárjuk a lángot és még melegében belekeverjük a sörélesztőpelyhet
6) frissen, melegen tálaljuk

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr5016197992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása