Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Vöröslencsés vadas sült csicsókával

2019. november 29. - Ildyoga

Puffasztanak a hüvelyesek? - Próbáld ki a vöröslencsét!

red-dry-lentils-bamboo-bowl_80295-690.jpg

A vöröslencse nagy-nagy előnye más hüvelyesekkel szemben, hogy nincs rajta a héja. Természetesen ettől alacsonyabb a rosttartalma, de kiváló megoldás azok számára, akiket a hüvelyesek puffasztanak. A vegetáriánus és vegán étkezésből sem maradhat el, hiszen fehérje pótlására is remekül alkalmazható. Előnye, hogy áztatni sem kell, mivel 10-15 perc alatt megpuhul. A nők számára a vöröslencse vastartalma jelentős, ugyanakkor a benne lévő izoflavonok révén a változó kor hormonháztartására is kedvező hatással bír. Miért érdemes még fogyasztanod? Sok magnéziumot, folsavat és Omega-6 zsírsavat tartalmaz, továbbá található benne kálium, kalcium, réz, mangán, jód, bór és kobalt. Az indiai konyha is előszeretettel használja, úgynevezett 'dhal'-t  (egy finom, fűszeres lencsés egytálételt) készítenek belőle. Én egy másfajta receptet osztok most meg veletek.

 

Vöröslencsés vadas sült csicsókával

20191128_123319.jpg

 

Hozzávalók (2 főre):
- 30 dkg csicsóka
- 6-7 ek vöröslencse
- egy kisebb fej vöröshagyma
- egy nagy sárgarépa
- 5 dl zöldségalaplé
- 2 nagyobb babérlevél
- 2 tk mustár
- 2 tk tejföl
- olaj
- édesítő (vagy cukor)
- só

Elkészítés:
1) a csicsókákat alaposan megtisztítjuk, gerezdekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket, sózzuk, megspricceljük olajjal és az előmelegített sütőbe helyezzük megsülni (kb. 20 perc)
2) egy edényben olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt répát, felöntjük 2,5 dl zöldséglével és hozzáadjuk a babérleveleket
3) míg fő a vadas alap, addig a megmosott vöröslencsét is feltesszük főni 2,5 dl zöldséglében
4) ha a répa megfőtt, mustár és tejföl kíséretében összeturmixoljuk, végül hozzáadjuk az édesítőt (ízlés szerint)
5) amikor elkészült a vöröslencse, összekeverjük a vadas alappal és sült csicsókával találjuk

Tipp: a vöröslencsés vadas ízvilágát fokozhatjuk egy evőkanál sörélesztőpehellyel és pár csepp citromlével

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr4315329070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása