Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Ricottás mustáros padlizsánszeletek

vajas zöldborsós puliszkával

2020. január 12. - Ildyoga

Szeretem azokat a helyzetek, amikor csak egy kicsi van mindenből idehaza, mert ilyenkor aztán beindul az ember fantáziája, hogy mit varázsoljon belőle az asztalra. Valahogy így született meg ez a recept is, és be kell vallani őszintén, igazán ízletesre sikeredett.

20200111_124945.jpg

Ricottás mustáros padlizsánszeletek
vajas zöldborsós puliszkával

Hozzávalók (2 főre):
- 1 db közepes méretű padlizsán
- só, bors
- ricotta, magos mustár (a mennyiség ki-ki ízlése szerint)
- tejföl
- reszelt sajt
- olaj
vajas zöldborsós puliszkához:
- 7 ek kukoricadara
- 5,5-6 dl víz
- só, petrezselyemzöld
- 5 ek zöldborsó (én üvegeset használtam)
- 3/4 ek vaj vagy ghí

Elkészítés:
1) a padlizsánt megmossuk, a zöld szárát eltávolítjuk és hosszában egy éles kés segítségével 8 szeletre vágjuk
2) a padlizsánszeletek mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és tapadásmentes serpenyőben némi olajon mindegyiket addig sütjük, amíg átpuhulnak, illetve szép barna színt nem kapnak
3) ha elkészültek a szeletek, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a felét, amelyeket megkenünk ricottával, mustárral, majd egy méretben hozzáillő padlizsánszelettel lefedjük, aminek a tetejére tejfölt teszünk és megszórjuk reszelt sajttal
4) ha mindegyik szelettel elkészültünk, előmelegített sütőben sütjük addig, amíg a sajt szépen megpirul a tetejükön
5) míg a padlizsánszeletek "érlelődnek", addig elkészítjük a köretet: ehhez a vizet felrakjuk forrni, majd amikor már gyöngyözni kezd, hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót, a petrezselyemzöldet, a zöldborsót és a vajat/ghít; mindezt jól elkeverjük és amikor már "pöfékel" a kukoricadara, elzárjuk a lángot és fedő alatt 10 percig hagyjuk összeállni a köretünket
6) ha mindennel elkészültünk, egy-egy tányérra szedünk a puliszkás köretünkből és a tetejére fektetjük a sült padlizsánszeleteket

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr2015404508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása