Merd elengedni a fantáziád és megtapasztalni új ízvilágokat!

Ildyoga vegakonyhája

Ildyoga vegakonyhája

Fűszeres Hokkaido tök krémleves

2020. szeptember 30. - Ildyoga

Szinte csillogott a szemem, amikor megláttam a boltok polcain a Hokkaido tököt, és már akkor tudtam, hogy egy jó kis meleg levest készítek belőle. Szeretem az indiai konyha fűszereit és tudom, hogy kiválóan alkalmasak arra, hogy egy hideg-nyirkos őszi időben felmelegítsék az egész testem. A leves valóban "tüzesre" sikeredett, így akinek bármilyen gyulladásos megbetegedése van, esetleg gyomorsav problémákkal küszködik, az mellőze a leves fogyasztását.

leves.png

Fűszeres Hokkaido tök krémleves

Hozzávalók (2 főre):
- 400-450 gramm Hokkaido tök
- 4 dl víz
- 1,5 kk sambar masala - ha nincs, fűszerezd curry-vel
- 1/4 kk aszafoetida (hing) - ha nincs, vöröshagymát is használhatsz
- csipetnyi őrölt fekete bors
- 0,5 tk friss reszelt gyömbér
- 2 ek (növényi) tejszín
- só

Elkészítés:
1) a tököt megmossuk, magjait eltávolítjuk és a héjával együtt felkockázzuk, majd felöntjük a vízzel és addig főzzük, amíg megpuhul
(ha vöröshagymával dolgozol, akkor azt is kissé felszeletelve a tökkel együtt rakd oda főni)
2) a puhára főtt tököt levesszük a tűzről és leturmixoljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, a reszelt gyömbért, a tejszínt és végül sózzuk, alaposan megkeverjük; majd mindezt visszarakjuk a tűzre és újból felforraljuk
3) újraforralás után elzárjuk alatta a lángot
4) tálaljuk melegen, egy kis petrezselyemzöld és pirított tökmag kíséretében

Jó étvágyat kívánok!

A bejegyzés trackback címe:

https://ildyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr7816221836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása